Afdrukken

Six Flags Holland

Six Flags Holland
Maar ook Walibi Flevo had niet de mogelijkheid om echt groot te worden. Premier Parks nam het park in 1998 over en besloot in 1999 dat het park wederom een metamorfose moest ondergaan. In mum van tijd werden eind 1999 de nieuwe attracties uit de grond gestampt. Maarliefst 30 nieuwe attracties en shows én een nieuwe naam moesten er voor zorgen dat er meer mensen kwamen. De nieuwe naam werd Six Flags Holland en het park kreeg de slogan:

"The Rollercoastercapital Of Europe"

De opening
Op 22 april 2000 opende Six Flags Holland voor de eerste keer onder haar nieuwe naam de poort. Vlak voor de opening stonden rijen bezoekers voor de kassa van het voormalige Walibi Flevo. Het park is uitgebreid met onder meer 4 achtbanen, twee shows en een reuzenrad. Op 3 juni 2000 was het dan echt zover, de officiële opening van het park in het bijzijn van staatssecretaris Ybema (Dronten), burgemeester Gresel en tv-persoonlijkheid Robert ten Brink.

Het management
Hans van Driem, de directeur die op het moment van opening al 7 jaar voor het park werkte kreeg in mei 2000 een conflict met zijn buitenlandse werkgever en stapte in datzelfde jaar nog op. Zijn opvolger werd Marcel Schonenberg. Marcel Schonenberg heeft het park geleidt tot eind 2006. Toen is hij gevraagd voor een functie als General Manager in zusterpark Walibi Belgium. Die functie heeft hij aanvaard en sindsdien heeft Jan Reuvers vanuit het Dolfinarium het stokje overgenomen.

Toekomstplannen
Eind 2000 werd bekendgemaakt dat Six Flags Holland in het eerste jaar ruim 2 miljoen bezoekers heeft gehad. Dat is ruim 2 keer zoveel als Walibi Flevo. Ook werd bekendgemaakt dat de bezoekers nog meer achtbanen in het park wilden hebben. In november 2000 ging dan ook het gerucht dat er in 2001 een Hammerhead Stall zou komen, deze kwam er echter nooit. In december 2001 werd de eerste paal geslagen van de nieuwe megacoaster, Goliath. De Goliath is 46 meter hoog, 1214 meter lang en heeft een topsnelheid van 106 km/u.

Foto's van de ombouw tot Six Flags Holland

Ook wij zijn verplicht deze cookie-melding weer te geven, ondanks dat we niets doen met de info die je achterlaat.

Wanneer je de website niet sluit, gaan we ervan uit dat je het prima vind dat we cookies opslaan op je computer ter ondersteuning van de website en het forum.

Ik begrijp het!