Afdrukken

Walibi Flevo

Het begin van Walibi Flevo
Na de overname van de Flevohof door de Walibi Groep 1991 en de sluiting eind 1992 opende het park in 1994 onder de nieuwe naam Walibi Flevo.

De Kangoeroe
Toen Eddy Meeùs in 1974 bezig was met het oprichten van zijn pretpark, zocht hij ook een naam voor zijn toekomstige domein. De eerste terreinen die hij aankocht lagen aan de rand van de dorpen Limal en Bierges, naast de stad Wavre.
Wavre, Limal, Bierges: Walibi! Dit werd de nieuwe naam. Maar wat was een Walibi dan? Dat was een Australische kangoeroe, dus dat moest de mascotte van het park worden.

Nieuwe attracties en shows
In de periode dat het park gesloten was, is er veel verandert. Het park opende met een primeur want Vekoma plaatste hun eerste SLC (Suspended Looping Coaster) in het park. Deze kreeg de naam El Condor.

{limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/08.jpg{/limage}

In 1996 kwam de Space Shot naar Nederland. Bij de Space Shot worden twaalf mensen tegelijk in wolken van stoom langs een toren met een hoogte van 60 meter geschoten. Bij de start ontwikkelt zich een kracht van vier keer het eigen lichaamsgewicht.

Ook heeft Walibi Flevo van het begin af aan ook een Beneluxprimeur gehad. De "Crazy River". Dat is de hoogste en langste waterachtbaan van het Beneluxgebied, waarop de bezoekers in boomstammen een wilde tocht maken.

Een vierde, voor bezoekers van attractieparken wat bekendere, attractie van Walibi Flevo is de wildwaterbaan "El Rio Grande". De avontuurlijke passagiers beleven een bijzondere tocht. Met z'n achten varen in een boot, verdeeld in vier stukken, die onafhankelijk van elkaar bewegen. Dat maakt het plezier en de ervaring op het water nog groter.

In 1995 had Walibi Flevo een daverende Europese primeur. In het theater, dat een capaciteit voor 1200 personen heeft, werd dagelijks de stuntshow "King Solomon's Mines" opgevoerd. Amerikaanse stuntmensen speelden live een scène na uit deze beroemde avonturenfilm.

Parkindeling
Het attractiepark Walibi Flevo had vijf hoofdthema's. Deze thema's bestaan uit The Fantasy of Flight, met als hoofdattractie de "Space Shot". Een ander themagebied op Walibi Flevo is een Mexicaans gebied, met zijn sombrero's en de "El Rio Grande", Dan is er een Canadees gebied, met een Canadese houtzagerij waarin de "Crazy River" zich bevindt, en een Frans gebied met zijn vele carrousels en restaurant en tenslotte een Afrikaanse gebied met de spannende "Jungle Star".

{limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/01.jpg{/limage} {limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/02.jpg{/limage} {limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/03.jpg{/limage} {limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/04.jpg{/limage}

{limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/05.jpg{/limage} {limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/06.jpg{/limage} {limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/07.jpg{/limage} {limage}algemene_info/Geschiedenis/WalibiFlevo/08.jpg{/limage}

Ook wij zijn verplicht deze cookie-melding weer te geven, ondanks dat we niets doen met de info die je achterlaat.

Wanneer je de website niet sluit, gaan we ervan uit dat je het prima vind dat we cookies opslaan op je computer ter ondersteuning van de website en het forum.

Ik begrijp het!